Skip to main content

Video marketing – Content Marketing – Facebook, instagram og noget helt tredje! Er du kørt fast i din sociale medie strategi? Sidder du fast i opslag med fredagskage på instagram og dyre facebookkonkurrencer, som du i bund og grund ikke føler du kommer nogle vegne med? Så skal du måske til at vågne op og springe med på videobølgen. Selvom det kan syntes uoverskueligt at komme igang, er det besværet værd. Læs med her og få nogle gode grunde til, hvorfor videoen bør spille hovedrollen i din digitale marketing.

Kort og godt! Hvis video ikke allerede spiller en prominent rolle i din online marketing strategi, skal du se at komme igang. Videoen imødekommer nemlig udfordringen der ligger i at sælge et produkt online. Lige meget om det er et fysisk produkt eller en service. Når du sælger online, er du udfordret på den personlige relation, der er til stede ved fysisk salg, hvor man ofte kan påvirke kunden. Det er her video har en unik evne til at skabe en personlig relation til dine kunder og etablere tillid. Specielt på de sociale medier har du en enestående mulighed for at skabe en god kunderelation med video marketing. Med video kan du øge din synlighed, uden at det behøver at være en større omkostning for dig.

Video marketing booster konverteringer

Video marketing på de sociale medier booster konverteringer. Sagt på en anden måde, kan en video forhøje antallet af de brugere, der vælger at foretage den handling, som er værdifuld for din virksomhed. Det kan være at købe produktet, kontakte din virksomhed, eller tilmelde sig det event du afholder. Alle interaktioner du får på din video vil selvfølgelig ikke være konverteringer/salg. De fleste vil være små skridt på vejen dertil. De små skridt kan være når brugerne vælger at like, kommentere, eller dele dit indhold.

Videoer er, næsten lige meget hvad, en form for underholdning. Videoer har større chance for at gribe brugerens opmærksomhed i længere tid end en tekst eller et billede  har. Vi er nysgerrige og vores adfærd på de sociale medier viser lige nu at vi ser videoer i stor stil. I starten af sidste år rapporterede man at over 8 billioner videoer, eller hvad der svarer til 100 millioner timers video, bliver set hver dag på facebook. I 2014 var det tal helt nede på en enkelt billion. Det er et stærkt billede på at video marketing er måden at kommunikere på i dag.

En virksomhed som er virkelig dygtige til at tænke i konceptvideoer er eksempelvis Ulstrupholm Glutenfri – Prøv at tjekke dem ud på facebook.

Vores erfaring er…

Vores egen erfaring med video marketing hos Skarpt er den betydelige større rækkevidde videoopslag har. Specielt på facebook, hvor video, kontra et billedeopslag, får langt mere opmærksomhed. Vi får betydeligt flere likes og delinger på vores videoer end vi gør på alt andet vi lægger op på facebook. Tænk på din egen adfærd på de sociale medier. Hvor mange videoer ender du med at have set, når du har scrollet igennem dit news feed? Hvor gør du ophold? Lur mig om du ikke også lige stoppede og så den der lille video med katten, eller den der kagevideo, eller måske kunne du ikke lade være med at se det nye afsnit af Skarpt’s Kører med Kranker serie. Udnyt videoadfærden til at præsentere dig selv, dit produkt eller det problem dit produkt løser. Med video kan du drive en samtale med brugerne uden at skulle trække kommentarer og delinger ud af dem ved hjælp af konkurrencer og præmier. Har du et underholdende, informerende, eller på anden måde “givende” indhold i din video, vil der være grundlag for at brugerne både vil like, kommentere og dele dit opslag.

Video marketing skaber tillid

At skabe tillid er nok indirekte eller direkte et mål i de flestes digitale marketing strategi. Video giver dig mulighed for at opbygge en meningsfyldt relation til dine kunder. Her er hovedingrediensen ikke direkte reklame men tillid.

Tillid er et vigtigt fundament for konverteringsfrekvenser. Videoer har en unik evne til at skabe en følelsesmæssig relation (i større eller mindre grad) til kunderne. Kunder der har tendens til at være skeptiske og tøve med at tage købsbeslutningen kan blive overbevist ved en videopræsentation. Hele 60% er mere tilbøjelige til at købe et produkt online efter at have set en video. Tænk bare på effekten af en video der forklarer hvad den nye Iphone kan. Der er ingen tvivl om at effekten slet ikke havde været så stærk på tekst eller billede. Især hos mobilbrugere er videoappellen stor. Derudover er sandsynligheden for at mobilbrugerne føler en personlig forbindelse til virksomheder, der viser videoindhold er dobbelt så stor.

Hvordan skal jeg nu lige komme igang med video marketing?

Vi skal alle starte et sted når vi begynder på noget nyt. Hvis du sidder og tænker at det er lidt uoverkommeligt at lave video marketing, så tab ikke modet. Der er mange muligheder for at få hjælp både til at udvikle en strategi for videoindhold og produktion. Blandt andet kan vi her hos Skarpt kan stå dig bi. Hos Skarpt bruger vi videoerne til at  give mulighed for lære personerne bag virksomheden at kende og skaber derved relationer til vores kunder.

Det bedste råd fra os er at gå igang med at lave en strategi for video marketing til de medier, hvor det giver bedst mening. Tænk koncept og find ud af, hvad dine videoer skal fortælle om din virksomhed, og vigtigst af alt, hvad din målgruppe ønsker at se. Skal den handle om virksomheden, dig, dit produkt eller? Lav en plan for hvornår og hvor ofte I skal lægge videoer ud.