Skip to main content

Få et grønt digitalt aftryk med hosting hos Skarpt

Virksomhedens hjemmeside eller webshop er sjældent det første i tankerne, når det kommer til at skabe en grønnere profil. Men vidste du, at en gennemsnitlig hjemmeside, der har 10.000 visninger om måneden, udleder over 2 tons CO2, hvilket er svarende til en køretur fra Århus til Rom og tilbage igen, to gange!

Men sådan behøver det ikke at være med en topmoderne hosting-løsning hos os...

Anvendes af

80+ websites 80+ webshops

CO2-udledning fra datacentre overgår flybranchen. Derfor er en grøn hosting-profil vigtig.

Det globale strømforbrug i datacentrene stiger hvert år med seks procent, som blandt andet bruges til hosting af hjemmesider og webshops. I 2021 oversteg CO2-udledningen fra datacentre flybranchen, og med det konstant stigenede behov for digitalisering, vil behovet for strøm kun stige.

Det er vores ansvar…

Som webudbyder mener vi, at ansvaret for at udbrede den grønne hosting starter hos os. Derfor udfasede vi tilbage i 2021 muligheden for traditionel hosting. Vi har i dag tre top-moderne servere, som administreres hos os, men driftes hos en nøje udvalgt, europæisk leverandør, som er verdensledende indenfor grønne datacentre.

Det handler om mere
end "bare" grøn strøm

Vores valg af datacenter faldt på Interxions afdeling i Amsterdam, fordi at det for os, handler om mere end hvor strømmen kommer fra. (I dette tilfælde fra sol og vind-energi). Her er de gået skridtet videre i den bæredygtige retning, og prøver hele tiden at arbejde innovativt med at kunne reducere forbruget af strøm. Derudover generere det store strømforbrug også meget overskudsvarme

Denne overskudsvarme genanvendes til at opvarme business parker i Amsterdam i samarbejde med et lokalt energiselskab. Dette projekt leverer 45.000 GJ i varme, og vil årligt spare op til 1,5 millioner kubikmeter gas.